Hoe verwijder je vieze aanslag van een cabriodak?

Als eigenaar van een cabriolet herken je het vast wel: die vervelende vieze aanslag op je cabriodak. Je auto heeft net te lang onder een boom geparkeerd gestaan of is gewoon toe aan een poetsbeurt. Maar hoe ga je die vieze aanslag van je cabriodak verwijderen?

Maak je cabriodak schoon met groene zeep

Vooral in de wintermaanden staat jouw cabrio misschien langere tijd stil. Wellicht heb je er niet over nagedacht en staat je auto toch onder een boom geparkeerd. Voor je het weet is het cabriodak voorzien van vieze aanslag en moet je aan de slag om het schoon te maken.

Wist je dat je het dak van je cabrio gemakkelijk schoon kunt maken met groene zeep? Groene zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en daarom ook niet schadelijk voor het dak. Een stoffen cabriodak vraagt meer aandacht dan een hard dak en daarom is het goed om te weten hoe je die vervelende aanslag kunt verwijderen.

Groene zeep werkt ontvettend

Groene zeep werkt ontvettend en laat een beschermend laagje achter. Omdat groene zeep van natuurlijke ingrediënten is gemaakt, kun je dit schoonmaakmiddel gerust gebruiken om jouw cabriodak schoon te maken.

Benodigdheden:

 • Een grote emmer met warm water (denk aan circa 40 graden)
 • Een zachte borstel
 • Driehoek groene zeep

Stap 1:

Zorg voor een emmer met warm water (liever geen gekookt water) en doe een scheut Driehoek groene zeep erbij. Giet de helft van het water met de groene zeep over het dak van de cabrio en zorg dat alles goed nat is.

Stap 2:

Ga met de zachte borstel in draaiende bewegingen over het cabriodak heen en gebruik de rest van de inhoud om de hardnekkige plekken in te wrijven. Neem de tijd om de plekken goed in te wrijven, zodat de aanslag echt losweekt. Je zult zien dat de aanslag gaat oplossen en het dak ontdaan wordt van viezigheid. Let op dat je het dak van de cabrio goed nat houdt tijdens het schoonmaken.

Stap 3:

Als alle aanslag verwijderd is, spoel je het cabriodak af met schoon, lauwwarm water. Zijn er vervolgens toch nog wat vieze plekken? Vul dan nogmaals een emmer met warm water en groene zeep en herhaal de behandeling. Vergeet niet om het cabriodak goed na te spoelen met schoon water.

Tips om je cabriodak schoon te houden

Vieze aanslag op je cabriodak wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van verschillende factoren. Vaak kan opgedroogde regen een vieze aanslag op het dak vormen.

Om je cabriodak na het reinigen met groene zeep ook schoon te houden, geven we je nog enkele tips mee:

 • Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar parkeer je cabrio niet onder een boom. Kies liever voor een garage of onder een carport
 • Probeer jouw cabrio niet te lang in de volle zon te laten staan, dit voorkomt het verkleuren van het dak
 • Was het dak niet met een hogedrukspuit, dit laat waterstrepen achter en kan bovendien de naden beschadigen
 • Als je het dak van je cabrio gaat wassen, doe dit dan altijd met warm water en groene zeep, in combinatie met een zachte borstel
 • Neem de tijd om het dak van je cabrio te wassen en spoel altijd goed na met schoon water
 • Wist je dat je deze schoonmaaktip ook kunt toepassen voor de bovenkant van een aanhanger?

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?