Glazen vazen schoonmaken

Wie wordt er nou niet vrolijk van een fleurige bos bloemen op tafel? Eén nadeel; vaak is die mooie glazen vaas na afloop voorzien van een dof laagje. Vooral als je bloemen te lang laat staan, kan er een groene aanslag ontstaan. Soda helpt om die vervelende aanslag te verwijderen, zo zorg je namelijk dat de vaas weer schoon is voor de volgende bos bloemen in aantocht is!

Glazen vazen schoonmaken

Terwijl je staat te koken komt je partner thuis met een prachtige bos bloemen. Vol enthousiasme duik je de kast in om een bloemenvaas te zoeken. Oeps, je vindt een mooie glazen vaas in de kast, maar wel voorzien van een wazige, groene aanslag. Helaas ben je de vorige keer vergeten om de vaas eerst even schoon te maken. Geen stress; met soda kun je jouw bloemenvaas gemakkelijk weer schoonmaken!

Stappenplan om jouw vazen weer schoon te krijgen

Stap 1: vul een emmer met warm of lauw water.

Stap 2: voeg een schep kristalsoda toe en zorg dat het mengsel goed opgelost is.

Stap 3: maak de binnen- én buitenkant van de bloemenvaas schoon met behulp van het sopje en een (schuur)sponsje. De soda zorgt ervoor dat de groene of wazige vlekken loskomen.

Stap 4: zorg ervoor dat je de vaas goed spoelt, zodat alle sodaresten verdwenen zijn.

Tip: zijn de vlekken erg hardnekkig? Dan kun je de vaas ook laten weken in het sopje met soda. Vervolgens kun je het stappenplan herhalen.

Milieuvriendelijk schoonmaken

Hoewel de meeste mensen standaard een pak soda in de kast hebben staan, kan het natuurlijk voorkomen dat je het niet in huis hebt op het moment dat de verse bloemen klaarstaan. Daarom delen we graag een paar andere milieuvriendelijke schoonmaaktips:

 • Glazen vazen die voorzien zijn van een laagje kalk, kun je ook schoonmaken met behulp van de binnenkant van een aardappelschil. Door hiermee langs het glas te wrijven kan kalkaanslag oplossen.
 • Groene zeep werkt goed tegen groene aanslag, je kunt dit gerust gebruiken om vazen mee te reinigen. Zorg er altijd voor dat je de vaas goed spoelt met schoon water, zodat alle zeepresten verdwenen zijn.

Wil je meer schoonmaaktips lezen?

Wil je meer schoonmaaktips lezen? Iedere week plaatsen we een nieuwe tip, je kunt de tips ook vinden via onze Facebookpagina. Het assortiment van Driehoek bestaat uit meerdere schoonmaakproducten die niet alleen goed schoonmaken, maar ook nog eens milieuvriendelijk zijn én verpakt worden in gerecycled plastic. Welke schoonmaaktip ga jij volgende keer uitproberen?

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?