Tips bij een stinkende koelkast

In de ochtend doe je de koelkast open en op je nuchtere maag komt de salamilucht je tegemoet. Of misschien herken je het wel; je gaat op vakantie en je bent vergeten om producten weg te gooien. Bij terugkomst staat een stinkende koelkast op je te wachten. Snel gooi je de boosdoeners in de vuilnisbak, toch ruik je die nare geurtjes nog steeds. Een kopje soda biedt uitkomst!

Een stinkende koelkast behandel je met een bakje soda

Iedereen herkent het vast wel; nare geurtjes die een stinkende koelkast veroorzaken. Of het nu gaat om een pakje salami of een bedorven product; die vieze geuren blijven vaak lang hangen. Dagen nadat je de producten hebt weggegooid, ruik je de lucht nog steeds. Wist je dat soda geuren neutraliseert?

Door een bakje soda in de koelkast te plaatsen, zorg je ervoor dat die nare geurtjes verleden tijd zijn. Er zijn mensen die preventief een bakje soda neerzetten, maar je kunt dit ook doen op het moment dat het nodig is.

Als je écht zeker wilt weten dat die nare geurtjes niet veroorzaak worden door aangekoekt vuil, of gemorste melk, is het raadzaam om de koelkast eerst goed schoon te maken.

 • Zorg ervoor dat je alles uit de koelkast haalt.
 • Maak een sopje met groene zeep (zachte zeep uit de pot of vloeibare zeep).
 • Maak de gehele koelkast schoon met behulp van een sponsje of vaatdoek.
 • Droog alles goed na.

Meer milieuvriendelijke tips om een stinkende koelkast tegen te gaan

Natuurlijk zijn er meer milieuvriendelijke tips om een stinkende koelkast tegen te gaan. Als je geen soda in huis hebt, kun je één van de volgende tips proberen:

 • Leg wat schijfjes citroen op een schoteltje in de koelkast, citroen neutraliseert geuren.
 • Koffieprut zou ook helpen om geuren te neutraliseren, hoe vreemd dit ook klinkt! Plaats de overgebleven koffieprut op een schoteltje en zet dit in de koelkast. Je kunt hiervoor ook een gebruikte koffiepad gebruiken.
 • Hetzelfde kun je proberen met gebruikte theezakjes. Het theezakje absorbeert vieze geuren.

Wat is jouw beste tip tegen nare geurtjes in de koelkast?

Soda is niet alleen een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel, het is ook nog eens inzetbaar voor vele schoonmaakklussen in en rondom huis! Iedere week kun je een nieuwe schoonmaaktip lezen op onze website. Wat is jouw beste tip tegen nare geurtjes in de koelkast? Deel het gerust met ons op onze Facebookpagina!

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?