Schoonmaken van het barbecuerooster

Na een gezellige avond barbecueën in de tuin is het schoonmaken van het barbecuerooster wel het laatste waar je zin in hebt. Het liefst klap je de klep dicht en ga je genieten van een lekker drankje. Toch hoeft het schoonmaken van je barbecuerooster echt niet een hele tijdrovende klus te zijn!

Wanneer ga je het barbecuerooster schoonmaken?

Je kunt een barbecuerooster het best schoonmaken als het rooster nog een beetje warm is, zo voorkom je dat de etensresten gaan aankoeken. Toch zijn er veel mensen die de klep dichtklappen en uiteindelijk vergeten om het rooster even schoon te maken. Tot je de volgende keer klaar staat om te genieten van een lekker stukje vlees en de barbecue aantreft vol aangekoekte etensresten. Het schoonmaken van een aangekoekt rooster kost veel meer tijd dan wanneer de grill nog een beetje warm is.

Het schoonmaken van je barbecuerooster hoeft echt niet heel veel tijd te kosten, het gaat zelfs gemakkelijker dan je denkt!

Tips om je barbecuerooster schoon te maken

Om na het eten nog even te genieten van een zwoele zomeravond, kun je op een gemakkelijke manier zorgen dat je barbecuerooster de volgende keer weer schoon klaar staat.

Als het rooster niet al te vies is, kun je al direct alle etensresten eraf halen. Maak een sopje van groene zeep en lauwwarm water en smeer de grill in met behulp van een sponsje. Mocht het vuil niet direct te verwijderen zijn, kun je het barbecuerooster insmeren met zachte groene zeep. Leg het rooster vervolgens een nachtje in het gras. Omdat het gras vaak vochtig is, kun je de volgende ochtend gemakkelijk al het vuil eraf borstelen of wrijven met een sponsje.

Een aangekoekt barbecuerooster schoonmaken

Als je geen zin hebt om direct aan de schoonmaak te gaan, kun je ervoor kiezen om de klep dicht te doen en de volgende dag aan de slag te gaan. Het nadeel is wel, dat het barbecuerooster dan waarschijnlijk aangekoekt is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit op te lossen.

Smeer het aangekoekte rooster in met groene zeep en leg het in een vuilniszak. De volgende dag veeg je het vuil er zo af met behulp een sponsje!

Je kunt er ook voor kiezen om het rooster in een grote teil of emmer te leggen, die gevuld is met groene zeep en water. Je kunt hier overigens ook soda voor gebruiken. Door het weken laat het aangekoekte vuil vanzelf los. De volgende dag hoef je het rooster alleen nog even af te nemen met een sponsje en wat water.

Voorkom een aangekoekt barbecuerooster

Tijdens het barbecueën kun je enkele tips toepassen, zodat je voorkomt dat het barbecuerooster vol aangekoekte etensresten zit. Er wordt regelmatig geadviseerd om met een prop aluminiumfolie over de grill te wrijven, om etensresten te verwijderen. Toch zijn er meer manieren, die niet schadelijk zijn voor het milieu, om hetzelfde effect te creëren.

 • Smeer het rooster in met (olijf)olie, of kies ervoor om het vlees in te smeren met olie. Zo voorkom je dat het vlees blijft plakken op het rooster.
 • Tijdens het barbecueën kun je het rooster insmeren met een halve citroen. Wrijf tussen het grillen door met een citroen over de randen van het rooster. Dit voorkomt dat het vlees blijft plakken.

Heb je nog meer tips om je barbecuerooster schoon te maken? Deel het gerust met ons op Facebook of op onze Instagram pagina!

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?