Driehoek Kristal Soda

Driehoek kristalsoda is 3 keer geconcentreerder dan normale soda. Daardoor klontert het ook niet zoals u van soda gewend bent. Goed te gebruiken voor onder andere:

  • aangebrande pannen
  • onaangename luchtjes in kleding, schoenen of koelkast
  • verstopte afvoer

Maar nog veel meer! Weet jij nog iets wat je kan schoonmaken met Driehoek kristal soda wat er niet tussen staat? Laat het ons weten op Facebook en wie weet win je een prijs!

Sommige mensen beweren dat ze de toekomst kunnen voorspellen aan de hand van de vorm van de thee-aanslag in je kopje. Hartstikke leuk hoor, maar wij zien graag een toekomst gevuld met blinkend schone kopjes en dat hebben we gelukkig helemaal zelf in de hand. Heel eenvoudig: even laten weken in sodawater, goed afspoelen en de toekomst lacht je toe.

Categories: Glas/servies, Keuken, Soda

Glanzend kristal. Net iets mooier dan glas. Het klinkt ook mooier als je proost, en de glazen elkaar raken. De kleine genoegens in het leven. Maar dan moet dat kristal wel blinken en glanzen. Dof kristal, daar heb je niks aan (dan kan je net zo goed een gewoon glas nemen).
Het leven is soms heerlijk simpel: Dof kristal even omspoelen met heet sodawater, daarna glanst het weer. Proost.

Categories: Glas/servies, Soda

Dat zilveren bestek is vaak iets dat alleen bij een feestelijke gelegenheid te voorschijn komt. En dan blijkt het opeens veel doffer dan je dacht. geen nood: Even omspoelen met het sodawater, daarna glimt het weer.
Let op! Wanneer je zilver in de vaatwasser wil wassen, gebruik dan beslist geen blokjes, maar alleen poeder met glansspoelmiddel en zout! Een bestanddeel van de blokjes veroorzaakt zwarte aanslag op het zilver, en dat is heel vervelend (tenzij je heel erg van poetsen houdt).

Categories: Glas/servies, Soda
Tags: bestek, zilver

Dat een biertje niet meer goed schuimt, of dat de schuimkraag meteen inzakt, kan meerdere oplossingen hebben. Het glas kan vettig zijn, of sommige zepen laten een dunne ‘film’ achter op het oppervlak. De oplossing is simpel: Spoelen met warm sodawater. Daarna goed naspoelen!
Let ook op de temperatuur van je biertje. te koud zorgt ook voor doodslaan. Verder heeft gewoon pils graag een glas dat van te voren wordt afgespoeld en heeft bier van hoge gisting liever een droog glas.

Categories: Glas/servies, Soda

Als zilver zwart geworden is dan kan je het met Driehoek soda eenvoudig weer laten schitteren. Leg in een plastic bak wat aluminium folie. Daarop het zilver en wat schepjes soda. Doe er heet water overheen en laat het een paar minuten staan. Haal het zilver eruit. Het zal niet meer zwart zijn. Spoel het goed af en maak het droog.
Tip van: Arja

Categories: Glas/servies, Keuken, Soda

Load More