Zweetvlek verwijderen

Rennen, vliegen en weer doorgaan. We zweten heel wat af op een dag. Een deootje in de ochtend kan geen kwaad. Of toch wel? De combinatie van zweet en deodorant zorgt voor hardnekkige zweetvlekken in kleding. En zo’n zweetvlek verwijderen is niet altijd makkelijk. Zeker in witte kleding blijven gele zweetvlekken ook na het wassen zichtbaar. Gelukkig is daar je vertrouwde pot groene zeep. En ook met soda wordt je (sport)kleding stralend schoon én lekker fris.

Gele zweetvlekken verwijderen met groene zeep 

Wanneer je sportkleding of vaak gedragen kleding een tijdje in de wasmand laat liggen, trekken zweetplekken in. Deze oude zweetvlekken krijg je er niet zomaar uit in de was. Groene zeep is een efficiënt en duurzaam wasmiddel om zweetvlekken uit kleding te verwijderen.

Hoe krijg je zweetvlekken uit kleding?

 • Smeer de vlekken in met zachte groene zeep – die uit de pot -, laat dit even intrekken en was het daarna in de wasmachine op hoge temperatuur. Ook je halsboord en manchetten kan je insmeren met groene zeep.
 • Maak een sopje van groene zeep – vloeibaar of zacht – en warm water en leg hier het kledingstuk met zweetvlekken in. Laat het even weken en was het daarna in de wasmachine.

Het best is om gedragen kleding met zweetvlekken direct te laten weken in een badje met groene zeep. Dit geldt vooral voor sportkleding en kleding die je vaak draagt, hierin hecht zweet zich namelijk sneller. Nadat je de kleding hebt laten weken, gooi je het in de wasmachine.

Zweetvlekken uit kleding verwijderen met soda

Een andere optie is om zweetvlekken te verwijderen met soda. Niet alleen de vlek gaat er dan uit, ook de zweetlucht verdwijnt.

Zweetvlekken en zweetlucht uit kleding verwijderen met soda, doe je als volgt:

 • Maak een sodabadje – warm water en circa 4 eetlepels soda – en laat hier het kledingstuk in weken voordat je het in de wasmachine gooit. Witte kleding kan je gerust een nacht laten weken, gekleurde kleding maximaal een uur.
 • Je kunt ook alleen de zweetvlek(ken) deppen met het sodasopje. Laat het even intrekken en gooi het daarna in de wasmachine.

Zweetlucht uit schoenen verwijderen

Stinken je schoenen naar zweet? Ook dan helpt soda om de zweetlucht te verwijderen. Strooi soda in de schoenen, doe de schoenen in een afgesloten plastic zak en laat het een nacht intrekken. De volgende dag zuig je de sojakorrels op met een stofzuiger en je schoenen ruiken als nieuw!

Zweetvlek verwijderen uit witte kleding

Zeker in witte kleding blijven zweetvlekken goed zichtbaar. Niet alleen onder de oksels, maar ook bij de hals en de manchetten. Om er zeker van te zijn dat je witte was weer stralend wit wordt in de wasmachine, gooi je een flinke schep soda bij het gewone wasmiddel. Hierdoor verdwijnen niet alleen de zweetgeuren en -vlekken , maar het werkt ook als wasverzachter en ontkalker voor je wasmachine. Drie vliegen in één klap.

In deze schoonmaaktip lees je nog meer handige tips voor het verwijderen van vlekken uit een wit overhemd.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om groene aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Sommigen wassen met Driehoek (zelfs) hun haar. Er zitten geen fosfaten in en het vormt daarom geen gevaar voor je huid of luchtwegen. Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon. Daarom werken we keihard aan een volledig afbreekbare verpakking.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?