Voorjaarsschoonmaak: duurzaam schoonmaken

Heel voorzichtig doet het voorjaar zijn intrede. Fluitende vogels, krokusjes hier en daar en zelfs de lentezon laat zich soms even zien. Het begin van de lente gaat vaak gepaard met schoonmaakkriebels. Want hoe kan je het nieuwe seizoen beter beginnen dan in een fris en opgeruimd huis? Tegenwoordig draait alles om duurzaamheid. Dus: alle bleekmiddelen in de ban, we gaan voor een duurzame voorjaarsschoonmaak.

Duurzame voorjaarsschoonmaak

Nu de lentezon eindelijk de weg naar jouw huis gevonden heeft, vallen die vuile ramen extra op. En ook de vloer lijkt z’n glans verloren te zijn tijdens de sombere winter. En als je dan toch bezig bent: de keuken, slaapkamers en tuin kunnen ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Kortom: tijd voor de voorjaarsschoonmaak. En daar horen geen bleekmiddelen of andere niet-duurzame schoonmaakmiddelen bij. Groene zeep en soda zijn milieuvriendelijke én goedkope schoonmaakmiddelen waarmee je je hele huis lenteklaar maakt.

Checklist voorjaarsschoonmaak

Plan een dag (of twee) vrij in je agenda, haal soda en groene zeep tevoorschijn, pak wat emmers, borstels, doeken en sponsjes en ga aan de slag met onderstaande checklist:

 • Keukenkastjes schoonmaken:

Het is even een karwei, maar eenmaal afgevinkt kunnen de keukenkastjes er weer een tijdje tegenaan. Maak alle kastjes leeg en gebruik een sopje van groene zeep om alle planken en keukendeuren schoon te maken. Haal er aan het eind een vochtig doekje overheen om de zeepresten te verwijderen en maak het droog.

 • Afzuigkap schoonmaken:

Verwijder de filters en leg deze in een emmer of wasbak met een sopje van warm water en groene zeep of soda. Beide hebben een ontvettende werking. Laat dit even weken, verwijder achtergebleven vuil met een borstel en spoel de filters goed na met water. Maak de bovenkant van de afzuigkap schoon met groene zeep en warm water, gebruik hiervoor een spons of doekje. Ook andere keukenapparaten krijg je schoon met groene zeep en/of soda, zoals de frituurpan en magnetron.

 • Vloer dweilen/vloerbedekking schoonmaken:

Zowel voor het dweilen van de (houten) vloer als het schoonmaken van de vloerbedekking kan je groene zeep gebruiken. Maak een sopje met warm water en groene zeep (niet te veel) en dweil hier de vloer mee. Dweil de vloer na met schoon water. Wanneer je vlekken op de vloerbedekking hebt, kan je deze deppen met een sopje van groene zeep en warm water. Even laten intrekken en daarna drogen met een doek.  

 • Terrastegels schoonmaken:

Dankzij de natte winter is de tuin veranderd in een groene oase. Ook voor het verwijderen van mos op het terras kan je groene zeep gebruiken. NB Groene zeep is niet schadelijk voor bloemen en planten. Vul een emmer met 10 liter warm water en 10 eetlepels zachte groene zeep. Gooi de emmer leeg over het terras. Gebruik een borstel om de tegels of houten vlonders schoon te boenen. Laat het een half uur intrekken en spoel het daarna na met schoon water.

 • Speelgoed schoonmaken:

Vieze handjes, snotneuzen en etensresten: speelgoed is een broeinest van bacteriën. Ook dat kan wel een schoonmaakbeurt gebruiken! Knuffels, plastic en hout speelgoed; je krijgt het allemaal schoon met groene zeep. Je leest het in deze tip.

 • Ramen lappen:

Groene zeep kan je voor heel veel dingen gebruiken, maar niet voor het lappen van de ramen. Althans, je kunt er wel het grove vuil mee verwijderen en de kozijnen mee schoonmaken, maar door de terugvettende werking blijft er een waas achter wanneer je je ramen ermee schoonmaakt. Een duurzame manier om de ramen te lappen is een ui pellen, in vieren snijden en in een emmer met warm water doen. Gebruik vervolgens een (schone) doek om de ramen te wassen met dit ‘uiensopje’ en maak ze daarna streeploos droog met een wisser.

 • Textiel wassen:

Tijdens de voorjaarsschoonmaak draait de wasmachine overuren. Gordijnen, dekbedden, kussens, badmatten, knuffels… Hups, alles kan de wasmachine in! Groene zeep kan je gebruiken voor de voorwas of als handwasmiddel. Wanneer je wit textiel wast, kan je een schepje soda aan het gewone wasmiddel toevoegen. Hiermee wordt niet alleen de witte was stralend schoon, maar ook de wasmachine.

Lees ook de andere schoonmaaktips op onze site, want er is nog veel meer dat je schoon kunt maken met groene zeep en soda. Veel succes met de voorjaarsschoonmaak!

 

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?