Vieze aanslag verwijderen

Je bent niet de enige die worstelt met een vies tuinpad en terras. In de winterdagen heeft aanslag door vocht en weinig zonlicht weer flink terrein gewonnen. Maar nu is het tijd om de aanval in te zetten. En wat blijkt uit een test… de natuurlijke aanpak is nog helemaal niet zo gek.

Oplossing vieze aanslag op tegels verwijderen

Groene zeep is een goed alternatief voor de agressieve aanslagverwijderaars. Want het is oppassen geblazen met deze chemische middelen. Als je de verpakking leest dan zijn de meeste producten ‘irriterend’ en moet je zelfs een veiligheidsbril en handschoenen dragen. Verder staat er vaak het symbool ‘Milieugevaarlijk’ op, en een waarschuwing dat het middel giftig kan zijn voor levende organismen. En dat lijkt ons niet de bedoeling in je tuin.

Het enige nadeel is dat het effect minder lang blijvend is.
Met andere woorden tegels en klinkers worden weer iets sneller vies. Maar dat nemen we voor lief voor het milieu en het bespaart ook nog geld. Dus heb je dit weekend plannen om je terrastegels aan te pakken begin dan eens met groene zeep.

Aanslag verwijderen zonder schrobben

 1. Meng 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep in een emmer met 10 liter heet water.
 2. Gooi de inhoud van de emmer gelijkmatig over het hele terras en verdeel het met een harde bezem over de tegels.
 3. Laat het even inwerken en spoel de tegels af met water. De vieze aanslag is weg!

Vieze aanslag verwijderen op hout

Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat 12 maanden per jaar buiten kan staan. Maar het wordt ook vies. Aanslag ziet in het najaar en de winter haar kans. De schoonmaak gaat helaas niet vanzelf en dus moet je zelf aan de slag. Dat kan met aanslag verwijderaar van het tuincentrum, maar het kan nog veel simpeler.

Mengsel van groene zeep, soda en warm water
Boen het (onbehandeld) hout met een mengsel van groene zeep, soda en warm water. Tafels zijn na een paar jaar buiten staan vaak behoorlijk goor. Deze tip ‘uit grootmoeders tijd’ brengt daar verandering in. Verbluffend, mogen we wel zeggen. Week de tafel eerst zacht in, om het vuil los te maken.

Daarna ga je schrobben met een half harde borstel – gebruik een goede kwaliteit borstel. Schrobben is amper nodig: het vuil neemt bijna vanzelf de overdrachtelijke benen. Het enige jammere is dat je het effect pas goed ziet als je je meubelstuk weer afspoelt. Je sopje is namelijk in geen tijd zo vies als wat. Zelf onthouden dus waar je gebleven bent.

Vieze aanslag voorkomen

Als je een terras, steiger of vlonder wilt (laten) aanleggen, sta je er waarschijnlijk niet bij stil, dat er al vrij snel vieze aanslag kan ontstaan. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen verkleint u de kans op nieuwe aanslag. In dit artikel worden tips gegeven ‘hoe vieze aanslag het beste te voorkomen’.

Neerslag en het gebrek aan zon

Er zijn meerdere manieren om vies uitgeslagen tuintegels, steigers en terrassen schoon te maken en schoon te houden, maar met de juiste materiaalkeuze en een specifieke manier van bestraten kun je jezelf een heleboel werk besparen.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het opgeleverde oppervlakte enigszins bol staat, zodat er geen water kan blijven staan, waarna je dus regelmatig moet aanvegen. De aanslag heeft minder kans en ruimte om zich te ontwikkelen.
Vocht en vuil zijn samen de ideale voedingsbodem aanslag. Hard bestratingsmateriaal met zo min mogelijk profiel zullen weinig aanslag vertonen.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?