Hoe verwijder je tomatensausvlekken?

Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, zo gaat het ook vaak met die vervelende rode tomatensausvlekken. Veel kinderen zijn dol op pasta, maar voor de ouders is het altijd weer een lastige taak om de bijbehorende rode vlekken te verwijderen. Toch kun je tomatensausvlekken gemakkelijk verwijderen met behulp van groene zeep of soda.

Tomatensausvlekken op je kleding

Je bent lekker aan het koken en je draait de deksel van de pot met tomatensaus open. PATS, door de druk springen er wat spetters tomatensaus in het rond die eindigen op je kleding. Voor veel mensen is dit herkenbaar. Of je kind zit te genieten van een bord pasta en na afloop is het nieuwe shirt voorzien van rode vlekken.

Het best kun je de tomatensausvlek direct verwijderen nadat het ontstaan is, hoe sneller je het behandelt, hoe beter. Vlekken die ingedroogd zijn, zijn altijd lastiger te verwijderen dan ‘verse’ vlekken.

Hoe verwijder je verse tomatensausvlekken?

Als een verse tomatensausvlek ontstaan is, kun je de vlek vaak gemakkelijk verwijderen.

Stap 1:

Probeer de tomatensausvlek zo snel mogelijk uit te spoelen met koud water. Draai het kledingstuk binnenstebuiten en spoel ook goed de binnenkant van de vlek af.

Stap 2:

Smeer de vlek in met zachte groene zeep, doe dit ook binnenstebuiten, zodat de groene zeep goed in de vlek kan trekken. Laat het kledingstuk even liggen en was het vervolgens op het reguliere wasprogramma.

Omdat je er snel bij bent, zal die vervelende tomatensausvlek verdwenen zijn.

Ingedroogde tomatensausvlekken verwijderen

Als je onderweg geweest bent, of pas bij thuiskomt ontdekt dat er een vervelende tomatensausvlek op je kleding zit, is de kans groot dat de vlek inmiddels ingedroogd is. Ingedroogde vlekken zijn altijd lastiger te verwijderen van verse vlekken. Toch zijn er manieren om deze vlekken alsnog uit je kleding te krijgen.

Stap 1:

Meng een beetje soda met water en smeer dit op de ingedroogde tomatensausvlek. Doe dit ook binnenstebuiten.

Stap 2:

Maak een sopje van lauw water en doe er een paar schepjes soda bij. Laat het kledingstuk weken in het mengsel.

Stap 3:

Was het kledingstuk met de reguliere was mee. Als het goed is, is die vervelende ingedroogde tomatenvlek verdwenen!

Tomatensausvlekken milieuvriendelijk verwijderen

Er zijn verschillende tips te vinden op het internet om tomatensausvlekken te verwijderen. Zo lees je tips om tomatenvlekken te verwijderen met chloor of andere chemische middelen. Gelukkig zien steeds meer mensen het nut in van een milieuvriendelijk alternatief.

Groene zeep is volledig gemaakt van milieuvriendelijke, plantaardige oliën en is dus biologisch afbreekbaar. Er zitten geen bijtende stoffen in, zodat het je kleding, wasmachine én het milieu niet aantast!  Denk eraan om de wasmachine minimaal één keer per maand op een hogere temperatuur (zoals 90 graden) te laten draaien. Zo voorkom je aangekoekte groenezeepresten.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
  • Driehoek maakt schoon

    De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om groene aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

  • Driehoek is schoon

    Sommigen wassen met Driehoek (zelfs) hun haar. Er zitten geen fosfaten in en het vormt daarom geen gevaar voor je huid of luchtwegen. Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

  • Driehoek houdt schoon

    En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon. Daarom werken we keihard aan een volledig afbreekbare verpakking.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?