Moddervlekken verwijderen met groene zeep

In ons regenachtige landje staat de wasmachine nooit stil. Al fietsend, sportend of spelend in de plassen vliegen de modderspetters in het rond. Moddervlekken verwijderen uit kleding of tapijt vraagt om een goed schoonmaakplan om erger te voorkomen. Groene zeep kan op verschillende manieren worden toegepast om (ingedroogde) moddervlekken schoon te krijgen.

Moddervlekken verwijderen uit kleding

Een fietstocht, buitenspeelsessie of herfstwandeling door het bos en hups, de wasmachine kan weer aan. Modderspetters zijn niet te voorkomen. Wanneer je kleding sterk vervuild is door modder, raden we af om het direct in de wasmachine te gooien. De kans is groot dat er zand in de machine achterblijft waardoor je kleding minder schoon wordt en het filter verstopt raakt. Er zijn twee manieren om moddervlekken uit kleding te verwijderen met groene zeep:

Inweken

Los groene zeep op in een emmer of teil met warm water en leg hier de vervuilde kleding in. Laat dit een nachtje weken en gooi het daarna in de wasmachine.

Moddervlek behandelen

Een andere manier is het behandelen van de vlek zelf. Volg hiervoor het volgende stappenplan:

 1. Waar je de meeste vlekken niet moet laten intrekken, raden we aan om moddervlekken juist wel eerst te laten opdrogen. Leg je kleding eventueel even bij de verwarming. Gooi het niet in de wasmand, want dan raakt ook je andere kleding vervuild.
 2. Wanneer de moddervlekken zijn opgedroogd, kan je een (zachte) borstel gebruiken om het zand weg te borstelen. Nu blijven er alleen nog bruinige vlekken over.
 3. Maak de vlekken nat en smeer ze in met zachte groene zeep. Laat dit een nachtje intrekken.
 4. Gooi de kleding in de wasmachine en was het op de gebruikelijke manier.

Moddervlekken uit witte kleding verwijderen

Zal je altijd zien; vanmorgen scheen de zon nog, maar op de terugweg begint het ineens hard te plenzen. Net nu je een witte broek aan hebt. Ook wanneer je moddervlekken uit witte kleding wilt verwijderen, kan je groene zeep gebruiken. Volg bovenstaand stappenplan en gooi, voordat je de wasmachine aanzet, een schepje soda bij het gewone wasmiddel. Hierdoor wordt je witte broek weer stralend wit. In deze tip vertellen we je hoe je je (witte) sportschoenen schoon krijgt met groene zeep.

Moddervlekken verwijderen uit tapijt

Voeten vegen! Hiermee voorkom je een hoop schoonmaakellende. Maar het moderne huishouden is een komen en gaan van modderige voetstappen die helaas weleens verder reiken dan de deurmat. Moddervlekken op je vloerkleed of tapijt kan je ook het beste eerst even laten opdrogen. Wanneer de vlekken droog zijn, kan je met een stofzuiger het zand opzuigen. De achtergebleven vlek behandel je het makkelijkst met groene zeep.

Maak de vlek vochtig, smeer er groene zeep op, laat het een nacht intrekken, borstel het schoon en gebruik een schone vochtige doek om de (zeep)resten te verwijderen. Maak de vlek tot slot droog met een föhn om te voorkomen dat er kringen overblijven. Let op: zet de föhn niet te dicht op het tapijt of vloerkleed, anders verbranden de weefsels.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om groene aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Sommigen wassen met Driehoek (zelfs) hun haar. Er zitten geen fosfaten in en het vormt daarom geen gevaar voor je huid of luchtwegen. Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon. Daarom werken we keihard aan een volledig afbreekbare verpakking.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?