Hoe verwijder je lippenstiftvlekken?

Bijna alle vrouwen hebben het wel eens meegemaakt: bij het aan- of uitrekken van kleding veeg je per ongeluk langs je lippen, die uiteraard nét voorzien zijn van een laagje lippenstift. Voor je het weet heb je zo'n vervelende lippenstiftvlek op je mooie blouse. Vaak heb je de neiging om het gelijk weg te vegen met een doekje, toch is het bij lippenstiftvlekken belangrijk dat je niet gaat wrijven. Hoe je deze hardnekkige vlekken dan wél kan verwijderen, leggen we uit in deze schoonmaaktip.

Lippenstiftvlekken verwijderen met alcohol en soda

Vaak vergeet je dat je lippenstift draagt. Als je dan toch nog even snel een schoon shirt aantrekt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Misschien geef je iemand wel een knuffel en zie je van die vervelende lippenstiftvlekken zitten. Dat was niet de bedoeling! Meestal hebben we de neiging om gelijk een nat doekje te pakken om de vlek weg te wrijven. Het is heel belangrijk dat je dit niet doet bij lippenstiftvlekken. Zo zorg je namelijk dat de lippenstift in de kleding trekt of uitgesmeerd wordt, zodat het nog lastiger te verwijderen is.

Helaas verwijder je de meeste lippenstift niet zomaar in de wasmachine, het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Niet wrijven, maar deppen

Zodra je lippenstift op je kleding ziet, is het goed om te onthouden dat je niet moet gaan wrijven. Het is beter om te deppen, zodat je de lippenstift als het ware van het kledingstuk afhaalt. Door pure alcohol op een watje of wattenstaafje te doen, kun je direct op de vlek deppen. De alcohol absorbeert de lippenstift.

Voordat je het kledingstuk in de wasmachine stopt, kun je met behulp van kristalsoda zorgen dat er niets meer te zien is. Is de vlek hardnekkig? Maak dan een papje van een soda met water en smeer dit rechtstreeks op de vlek, ook aan de binnenkant van het kledingstuk. Doe het daarna in de wasmachine en was op het normale programma.

Je kunt er ook voor kiezen om een schepje soda bij de was te doen.

Raadpleeg altijd het wasvoorschrift

Soda is een natuurproduct en kan in principe veilig gebruikt worden, het is dan ook niet schadelijk voor de meeste kleding. Toch adviseren we je om het wasvoorschrift te raadplegen voor je met soda of alcohol aan de slag gaat. Meestal vind je deze aan de binnenkant van je kledingstuk. Twijfel je of soda geschikt is voor jouw shirt of blouse? Test dan eerst even door de binnenkant van de zoom in te smeren met het sodapapje. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen met de leverancier van het kledingstuk.

Vond je deze tip nuttig? Deel het met ons op onze Facebookpagina. Door Driehoek Zeep te volgen op Facebook, blijf je op de hoogte van alle schoonmaaktips!

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?