Hoe verwijder je grasvlekken?

Na een gezellig middagje in het park kom je thuis en ontdek je een nare grasvlek op je kleding. Ouders van voetballende kinderen zullen het ook herkennen: standaard van die vervelende grasvlekken op de kleding, die lastig te verwijderen zijn. Hoe ga je die grasvlekken nou verwijderen?

Grasvlekken verwijder je met groene zeep

Iedere ouder herkent het wel, je kind komt thuis en er zitten van die vervelende grasvlekken op de kleding. Misschien heb je zelf wel genoten van een zonnige middag in het park, lekker in het gras met een glaasje rosé. Bij thuiskomst ontdek je een groene vlek op je spijkerbroek! In het ergste geval is de vlek zelfs al ingedroogd en na een standaard wasbeurt in de wasmachine, zijn de grasvlekken niet verdwenen.

Grasvlekken insmeren met groene zeep

Voor iedere vlek geldt eigenlijk hetzelfde; hoe sneller je de vlek behandelt, hoe beter het te verwijderen is. Toch kun je ingedroogde grasvlekken wel degelijk uit je kleding krijgen met behulp van groene zeep. Het best kun je hiervoor de zachte groene zeep gebruiken, in de welbekende pot van Driehoek.

Zorg ervoor dat je het kledingstuk voor het wassen even apart houdt en smeer de vlek goed in met pure groene zeep. Smeer de binnenkant van de kleding ook in en laat het even inwerken. Vervolgens was je het kledingstuk gewoon mee met de normale was. Omdat groene zeep ontvettend werkt, zorgt het ervoor dat de vlek verdwijnt. Het is daarom wel belangrijk om de groene zeep vóór het wassen aan te brengen en even de tijd te geven om in te trekken.

Verwijder grasvlekken door te laten weken

Je kunt er ook voor kiezen om grasvlekken te verwijderen door te laten weken in een sopje met groene zeep. Ook bij deze behandeling is het belangrijk om de grasvlek eerst in te smeren met zachte groene zeep. Vervolgens maak je een sopje van water en een beetje groene zeep en daar laat je het vieze kledingstuk een paar uur (of een nachtje) in weken. Daarna kun je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen en wassen zoals je altijd doet. Dit is vooral geschikt voor hardnekkige of ingedroogde grasvlekken.

Op een duurzame manier de grasvlek verwijderen

Natuurlijk zul je op internet heel veel tips vinden om grasvlekken te verwijderen op verschillende manieren. Toch is het belangrijk om er bewust van te zijn hoe je dit doet. Als je de grasvlek verwijdert met behulp van groene zeep, weet je zeker dat je dit op een duurzame en natuurvriendelijke manier doet. Bovendien is groene zeep niet schadelijk voor je kleding en kun je het met een gerust hart gebruiken om die vervelende grasvlekken te verwijderen!

LET OP: Hoewel Driehoek Zeep goed werkt om vlekken te verwijderen, raden we niet aan om het te gebruiken bij kwetsbare materialen, zoals wol, fluweel en zijde. Bij twijfel kun je het beste contact opnemen met de producent van het kledingstuk.

Tip: wist je dat je groene zeep voor veel meer doeleinden kunt gebruiken dan het verwijderen van grasvlekken? Ontdek al onze schoonmaaktips hier.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?