Het verwijderen van kalkaanslag

Kalkaanslag kan erg hardnekkig zijn. Hoe verwijder je deze het beste? Lees hier onze tips.

Zo ga je de oorlog aan met kalkaanslag, zelfs de hardnekkige!

Het is eigenlijk best bijzonder. Jij stapt juist onder de douche om schoon te worden, de douche zelf wordt (vaak ongezien) echter juist vuil van die douchebeurt. Bij elke wasbeurt zetten die nare calcium- en magnesiumionen – je ziet ze niet maar ze zijn er wel – zich moedwillig af op wanden en kranen. Resultaat is wat wij noemen kalkaanslag, aanslag die vooral in badkamers welig tiert. En die kan best hardnekkig zijn!

Kalkaanslag verwijderen tijdens het douchen

Niemand wil kalkaanslag en dus verklaar je die aanslag de oorlog. Voor je die oorlog ontketent doe je er echter verstandig aan te proberen de aanslag te voorkomen. Hoe? Bijvoorbeeld door behalve een washandje ook een doekje mee onder de douche te nemen en met dat doekje (voorzien van schoonmaakmiddel) de wanden en tegels tijdens je douchebeurt schoon te houden. Klaar? Spoel de wanden en tegels dan af met water. Als je een douchecabine hebt dan is het verstandig om die cabine na elke douchebeurt af te drogen. Zo voorkom je kalkaanslag en zie je tenminste wie onder de sproeier staat. En dat is ook wel prettig, althans in de meeste gevallen. Behalve kalkaanslag ben je met een doekje met zeep toch al goed bezig, want ook huidvetten en zeepresten worden zo verwijderd. Ook een waterontharder helpt tegen het ontstaan van kalkaanslag.

Cola, karnemelk en kalkaanslag

Heb je al kalkaanslag, ook dan is redding nog mogelijk. Bovendien moet je weten dat overal waar water is nou eenmaal aanslag ontstaat. Want is ergens water, dan is daar ook kalk. Kalkaanslag verwijder je met vloeibare groene zeep (met behulp van het inmiddels bekende doekje) of met kristal soda. Kwestie van onorthodox boenen en hardnekkige kalkaanslag verdwijnt sneller dan het gekomen is. Met vloeibare groene zeep haal je de beste resultaten. En anders? Anders probeer je het met cola of karnemelk, want met deze twee drankjes is het – zo staat in alle ‘Oma weet raad’ boekjes te lezen – kun je kalkaanslag ook enigszins verwijderen. Met groene zeep en wasverzachter (ja, echt!) haal je echter de beste resultaten en werk je bovendien op de meest effectieve wijze. Tenslotte voor de koffieleuten onder ons: ook op je Senseo-apparaat kan kalkaanslag ontstaan. Hoewel Oma zal zeggen dit met azijn te verhelpen, is dat niet de beste remedie. Azijn namelijk kan zorgen voor beschadigde leidingen en bovendien is de smaak en de geur minder gemakkelijk te verwijderen dan die van groene zeep en schoonmaakazijn. Met andere woorden: gooi geen cola, karnemelk of azijn in je koffie, maar groene zeep. Hoe gek dat dan ook klinkt.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
  • Driehoek maakt schoon

    De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om ramen te lappen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het. En je maakt er een fantastische glijbaan mee…

  • Driehoek is schoon

    Sommigen wassen met Driehoek (zelfs) hun haar. En dat kan, want Driehoek is niet agressief. Er zitten geen fosfaten in en vormt daarom geen gevaar voor je huid of luchtwegen. Driehoek is dus zacht en niet schadelijk voor de mens. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

  • Driehoek houdt schoon

    En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon. Daarom werken we keihard aan een volledig afbreekbare verpakking.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?