Hoe voorkom je dat je bier doodslaat in het glas?

Dat een biertje niet meer goed schuimt, of dat de schuimkraag meteen inzakt, kan meerdere oorzaken hebben. Het glas kan vettig zijn, of sommige zepen laten een dunne ‘film’ achter op het oppervlak.

Op naar een heerlijke schuimkraag op je bier

Bierliefhebbers van Nederland, opgelet. Driehoek heeft namelijk dé oplossing voor een van de grootste problemen waar bierliefhebbers in het dagelijks leven te kampen hebben: doodslaand bier in het glas. Je moet er niet aan denken. Dat de zo fraaie schuimkraag in je glas zo ineens als een plumpudding inzakt, of dat je zo verdiende biertje niet schuimt. Iets ergers is amper denkbaar. Maar weet, lieve bierliefhebbers, dat Driehoek dit voor je op kan lossen.

Niet echt lekker, zo’n doodslaand biertje…

Het feit dat je je bier drinkt zonder schuimkraag en bier dat zo dood als een pier is, komt vaak vanwege een vettig glas. Dit enorme probleem los je eigenlijk heel simpel op: je spoelt het glas namelijk gewoon even met warm sodawater. Vergeet vervolgens niet het glas na te spoelen, bier met soda schijnt niet heel lekker te zijn, heeft onderzoek uitgewezen. Het kan overigens zijn dat de glazen volledig vetvrij zijn maar je biertje alsnog doodslaat en niet schuimt. Besef dan dat dit ook kan gebeuren als je biertje te koud is. Weet verder dat het gevoelige bierglas liever eerst even afgespoeld wordt alvorens je het flesje bier er in leeg schenkt. Bieren met hoge gisting houden daar overigens weer niet zo van. Die glazen blijven liever droog.

Fris en schuimend biertje door Driehoek

Conclusie: het drinken van een fris en schuimend biertje kan best een ingewikkelde kwestie zijn. Weet echter dat je niet alleen staat. Driehoek staat je bij in deze moeilijke tijden en beseft dat dood bier geen echt bier is.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?