Fruitvliegjes bestrijden: zo doe je dat!

Ze zijn klein, snel en vooral heel irritant. Fruitvliegjes maken de zomer nét iets minder leuk. Net als jij zijn ze dol op wijn, koffie en vers fruit. Het enige waar ze niet zo van houden, is groene zeep. Hiermee maak je namelijk alles blinkend schoon waardoor er niets lekkers voor ze overblijft. Sterker nog: groene zeep in combinatie met azijn is dodelijk voor deze beestjes. Lees hier hoe je fruitvliegjes kunt bestrijden zonder dure fruitvlieg-vangers te kopen.

Fruitvliegjes voorkomen en verjagen met groene zeep

In een schoon huis wil geen fruitvlieg wonen. Fruitvliegjes bestrijden doe je met een emmer sop en een goede motivatie om zelfs het kleinste hoekje van de keuken schoon te schrobben. Plinten, koelkast, keukendeurtjes, aanrecht, kookplaat, afzuigkap, waterkoker, broodrooster et cetera. Alles moet schoon om de strijd tegen de fruitvlieg te kunnen winnen.

Fruitvliegen zijn ook nog eens gek op koffie. Maak het koffiezetapparaat dus goed schoon en gooi koffiepads en -cups gelijk weg na gebruik. Over weggooien gesproken; de vuilnisbak is een walhalla voor fruitvliegjes. In de zomer kan je deze het best buitenzetten en regelmatig schoonmaken, hetzelfde geldt voor de GFT-bak. Tot slot: met een fruitschaal op het aanrecht maak je een fruitvlieg pas écht blij. Leg daarom fruit – en andere etenswaren – in de koelkast of in een afgesloten opbergbak.

Afvoer schoonmaken met soda

De afvoer van de gootsteen is de favoriet van elke fruitvlieg. Hier zitten allerlei etensresten die als voedingsbodem voor eitjes worden gebruikt. Voor je het weet heeft familie fruitvlieg zich genesteld in je afvoer. Maak de afvoer daarom schoon met soda van Driehoek. Dit is zeer effectief en ook nog eens milieuvriendelijk. Doe een kopje soda in de afvoer en spoel het vervolgens door met (kokend)heet water. Is de afvoer heel vies? Doe dan een kopje soda en een scheutje azijn in de afvoer – dit zorgt voor een reactie-, laat het een half uurtje intrekken en spoel het daarna door met (kokend)heet water.

Fruitvliegjes bestrijden met azijn en groene zeep

Heb je ondanks al het schrobben toch last van fruitvliegjes? Dan is er nog een trucje om fruitvliegjes te bestrijden waar je opnieuw groene zeep voor nodig hebt! Vul een bakje met water, azijn en een scheutje vloeibare groene zeep. Goed mengen en daarna op een plek zetten waar de fruitvlieg zich gehuisvest heeft. De fruitvliegjes komen op de geur van azijn af en verdrinken vervolgens in het mengsel.

Andere tips om fruitvliegjes te vangen

Mocht na het schrobben de groene zeep op zijn – hier vind je onze verkooppunten – dan hebben we nog wat andere tips om fruitvliegjes te bestrijden:

 • Doe wat fruitschillen in een glas of bakje en voeg er een scheutje limonade of wijn bij, span hier huishoudfolie overheen, prik er een gaatje in en steek er een zelfgemaakt papieren trechtertje doorheen (rol hiervoor een A4-tje schuin op zodat er een trechter ontstaat). De fruitvliegjes komen op de geur van de schillen af en nemen een enkele reis door het trechtertje.
 • Span huishoudfolie over een glas (goedkope) wijn, prik er gaatjes in en zet het glas op een plek waar veel fruitvliegjes zijn.
 • Zet verse basilicum in je keuken. Lekker voor op de pasta en pizza en je jaagt er ook nog eens fruitvliegjes mee weg. Zij vinden de geur van dit Italiaanse kruid namelijk niet lekker.

Samengevat: fruitvliegjes bestrijden doe je met groene zeep. Groene zeep van Driehoek is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dus niet schadelijk voor kwetsbare materialen. Dit milieuvriendelijke schoonmaakproduct komt niet alleen goed van pas in de keuken, ook in de tuin, badkamer en de rest van het huis kan je groene zeep gebruiken. Bijvoorbeeld voor het schoonmaken van de schutting en het ontkalken van de douche.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?