De tuin winterklaar maken

Nu de zomer dan toch écht voorbij is en de blaadjes van de bomen vallen, is het klaar om de tuin winterklaar te maken. Alle tuinmeubelen kunnen weer opgeborgen worden en dat maakt gelijk ruimte om de tuin een grote beurt te geven! Lees in onze blog welke tips je kunt toepassen om de tuin klaar te maken voor de winter.

Maak je tuin klaar voor de winter

De ene tuin is de andere niet, zo kun je veel gras hebben of juist alles betegeld hebben. Ook zijn er schuttingen in alle soorten en maten. Hoe groot – of klein – jouw tuin ook is, nu de zomer toch écht voorbij is, is het tijd om de tuin winterklaar te maken. Als de lente begint, wil je weer met plezier gebruikmaken van de tuinmeubelen. Daarom is het belangrijk om nu al te zorgen dat je de juiste voorbereidingen treft. Aan de slag!

Stap 1: begin met het opruimen van de tuin

Voor je begint met schoonmaken, moet je natuurlijk zorgen dat alles bereikbaar is. Begin daarom met het opruimen van de tuin.

Kijk vervolgens of er oude en dode takken zijn die toe zijn aan een snoeibeurt. Check gelijk of alle planten in de tuin ‘winterhard’ zijn. Sommige planten in potten gedijen beter als je ze gedurende de winter in de schuur plaatst.

Voordat de tuinstoelen en tafels opgeborgen worden, is het aan te raden om ze even schoon te maken. Kristalsoda en zachte groene zeep zijn zeer geschikt om je tuinmeubilair weer spic en span te krijgen! Lees hier hoe je jouw kunststof tuinmeubelen schoonmaakt. Staat het opblaaszwembad nog steeds in de tuin? Stroop de mouwen nog even op en maak het zwembad schoon voor het weer opgeborgen wordt.

Tip: laat parasols in de herfst en winter niet buitenstaan, de regen kan het aantasten en zo ontstaat ook nog eens schimmel. Zorg daarom dat je de parasol in een beschermhoes doet en op een droge plek in de schuur plaatst.

Stap 2: de schuttingen schoonmaken

Het vochtige Hollandse weer is een grote voedingsbodem van algen. In het natte najaar groeit het groen waar het niet gaan kan. Waarschijnlijk zijn de schuttingen al wat verweerd gedurende de lente en zomer. Voor de winter begint, is het daarom raadzaam om de schuttingen en hekken in de tuin goed schoon te maken. Door met groene zeep en water te boenen, maak je jouw schuttingen weer vrij van vieze aanslag.

Klik hier om een compleet stappenplan voor het schoonmaken van jouw schutting te lezen.

Stap 3: vegen maar!

Nu al het tuinmeubilair aan de kant is, is de weg vrij om de tuin te vegen. Tenminste, wel als de tuin betegeld is! Veeg alle losse bladeren op een hoop en gooi ze weg. Indien nodig, kun je ook het onkruid tussen de tegels weghalen.

Tip: is jouw tuin niet betegeld, maar wel vol met gras? Neem dan even de tijd om het gras te maaien, zodat het in het voorjaar weer opnieuw groeit. Het is belangrijk om dit bij te houden, zodat het gras gezond blijft en de tuin er netjes uitziet.

Stap 4: de tuintegels schoonmaken als laatste stap om de tuin winterklaar te maken

Nu alles leeg is en de tuin vrij is van losse bladeren, is het tijd om de tuintegels schoon te maken.

 • Meng 5 eetlepels groene zeep in een emmer met 10 liter heet water.
 • Gooi de inhoud van de emmer gelijkmatig over het hele terras en verdeel het met een harde bezem over de tegels.
 • Laat het even inwerken en spoel de tegels af met water. De vieze aanslag is weg!

 

Ben je helemaal op dreef? Trek dan nog een uurtje extra uit om de schuur eens helemaal op te ruimen!

 

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?