Bloedvlek verwijderen

Bloed maakt hardnekkige vlekken. Zeker wanneer de vlekken zijn ingedroogd, krijg je ze er niet zomaar uit in de wasmachine. Daarbij: bloedvlekken in een matras, bank of tapijt kan je alleen plaatselijk behandelen. Groene zeep en soda bieden eerste hulp bij het verwijderen van bloedvlekken. Zelfs als de vlekken al zijn ingedroogd!

(Oude) bloedvlek verwijderen

De belangrijkste tip: gebruik alleen koud water om bloedvlekken te verwijderen. Warm water zorgt ervoor dat het bloed stolt, waardoor de vlek alleen nog maar meer intrekt. Het is ook belangrijk om de bloedvlek zo snel mogelijk te behandelen zodat het geen tijd krijgt om in te drogen. Toch is dat niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld wanneer je pas de volgende ochtend merkt dat je een nachtelijke bloedneus hebt gehad. Maar zo’n bloedneus laat wel een grote vlek achter op je dekbed, de lakens en – met een beetje pech – op het matras. Hoe verwijder je zo’n (oude) bloedvlek? Wij leggen het je uit. Haal de groene zeep maar alvast uit je aanrechtkastje!

Bloedvlek verwijderen met groene zeep

Heb je een spontane bloedneus gehad? Of ben je uitgeschoten met het keukenmes? Heeft je kind een kapotte knie? Voor je het weet vind je overal bloedvlekken. Op het matras, de bank, in de lakens, vloerbedekking en in je kleding. Zo’n vlek verwijderen lijkt een heel karwei, maar met groene zeep is dat makkelijker dan je denkt.

Hoe krijg je (oud) bloed uit kleding?

 1. Spoel de bloedvlek uit met koud water.
 2. Smeer een dikke laag groene zeep op de vlek.
 3. Laat het een kwartier intrekken.
 4. Gooi het kledingstuk in de wasmachine en was het op een koud wasprogramma.

Wanneer je een (oude) bloedvlek uit witte lakens of witte kleding wilt verwijderen, volg dan bovenstaand stappenplan, maar gooi bij stap 4 wat soda bij het gewone wasmiddel. Dit maakt je kleding weer hagelwit.

Bloedvlekken verwijderen uit het matras, de bank of tapijt

Een matras kan je moeilijk in de wasmachine gooien. Hetzelfde geldt voor een bank of tapijt. Toch kan je ook hiervoor groene zeep of soda gebruiken. Dep de vlek voorzichtig met een vochtige doek (maak het niet te nat), smeer er daarna groene zeep op en laat het intrekken. Vervolgens met een vochtige doek de groene zeep verwijderen en daarna goed droog wrijven. Deze methode werkt ook wanneer je een bloedvlek uit je dekbed wilt krijgen (en het dekbed niet in de wasmachine wilt/kunt gooien).

Je kunt ook een laagje soda op de bloedvlek leggen zodat het bloed wordt geabsorbeerd. Dit laat je een tijd intrekken en daarna zuig je de korrels op. Is de bloedvlek al ingedroogd? Maak een sodasopje met koud water en breng dit met een plantenspuit aan op de vlek. Even in laten trekken en daarna met een vochtige doek schoon deppen.

Duurzaam vlekken verwijderen

Groene zeep en soda zijn ouderwetse en duurzame schoonmaakmiddelen waarmee je (bijna) alle hardnekkige vlekken kunt verwijderen. Niet alleen (oude) bloedvlekken, maar ook zweetvlekken, vetvlekken, tomatensaus, wijnvlekken en meer.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om groene aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Sommigen wassen met Driehoek (zelfs) hun haar. Er zitten geen fosfaten in en het vormt daarom geen gevaar voor je huid of luchtwegen. Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon. Daarom werken we keihard aan een volledig afbreekbare verpakking.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?