Wat te doen tegen bladluis?

Water en groene zeep: bladluis vertrekt in gestrekte draf

Zo verwijder je bladluis

Mensen met bewust groene vingers en een prachtige (volks)tuin doen er werkelijk alles aan om bladluis op hun planten te verwijderen. Ondanks alle goede zorg is het echter simpelweg niet altijd te voorkomen en moeten ze lijdzaam toezien hoe de bladluis heerlijk z’n gang kan gaan. Omdat je door gebruik te maken van chemische middelen de plant oneetbaar maakt, zullen de ‘groene vingers’ op een andere manier van de bladluis af moeten zien te komen. En die andere manier is er: gebruik gewoon wat groene zeep.

Bladluis voorkomen

In het kader van: beter voorkomen dan genezen. Wat kan je doen om te voorkomen dat je bladluis op je planten krijgt? Drie manieren daarvoor zijn vrij simpel uit te voeren: zorg dat de plant op de goede plaats staat en zorg dat de plant over de juiste hoeveelheid mest en water beschikt. Het gaat er bij dit laatste punt om dat je de goede balans vindt: niet teveel en niet te weinig. Dit is per plant anders, laat je dus goed informeren wanneer je een plant koopt.

Gestippelde vrienden

Oh zeker, het schijnt dat brandnetelthee ook wel werkt, mits je het koud gebruikt en de gehele brandnetelplant hiervoor gebruikt. Voor de goede orde: wil je zelf brandnetelthee drinken, dan gebruik je alleen de toppen van de jeuk veroorzakende plant. Je kunt achteroverleunen als je op de met bladluis verontreinigde plant een lieveheersbeestje ziet lopen. Onze gestippelde vrienden eten namelijk luis en die laat je dus gewoon al het werk doen. Misschien kun je een lieveheersbeestje vangen en die op de besmette plant(en) zetten. Zo kom je de dag in ieder geval mooi door.

Water, groene zeep en azijn tegen bladluis

De gemakkelijkste en wellicht ook beste manier om van bladluis af te komen is door gebruik te maken van water met azijn met groene zeep.

  1. Je neemt een emmertje water en voegt (niet teveel) azijn toe.
  2. Doe vervolgens ook een kleine hoeveelheid groene zeep bij in het emmertje. Niet teveel, want dan kan het schadelijk zijn voor andere beestjes, zoals bijen en lieveheersbeestjes. We raden 1 tot 2% aan.

Het feit dat je groene zeep van Driehoek kunt gebruiken zegt niet dat ook andere vormen van zeep toepasbaar zijn. Water met azijn en groene zeep wordt gebruikt door de mensen die door schade en schande wijs zijn geworden dat dit de beste manier van het wegjagen van de luis is.

Weg met de geesten

Water, azijn en groene zeep. Zo zorg je dat de ongenode luis je plant zo snel mogelijk verlaat. Wil je toch iets anders en ben je bijgelovig? Plant dan een klein beetje knoflook naast de plant, die vervolgens een klein beetje van de afschuwelijke knoflookgeur op zal nemen. En ook bladluis heeft daar een hekel aan. Bovendien zal knoflook geesten verjagen. Ook bladluisgeesten, zo wordt beweerd.

Waarom Driehoek Groene Zeep

Waarom Driehoek Groene Zeep
 • Driehoek maakt schoon

  De mogelijkheden van Driehoek zijn namelijk eindeloos. Sommige mensen gebruiken het om aanslag van de tegels te halen, de vloer te doen of de auto schoon te maken. Grasvlekken in kinderkleding gaan er gemakkelijker uit als je ze voor het wassen insmeert met Driehoek. Als afwasmiddel of schoonmaakmiddel werkt het.

 • Driehoek is schoon

  Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen minerale olie of petrochemische ingrediënten.
  Driehoek is met recht zachte zeep. Ook de prijs is zacht: grote fabrieken maken belachelijke winsten op schoonmaakmiddelen.

 • Driehoek houdt schoon

  En als alles schoon is dan blijft het ook schoon. Je huis blijft schoon omdat het minuscule aandeel olie een klein laagje over de vloer of tegel legt; daardoor blijft het – in ieder geval een tijdje – schoon. En omdat er geen chemisch residu achterblijft dat wegspoelt in het riool houdt Driehoek de natuur ook schoon.

Wat anderen zeggen over Driehoek Groene Zeep

"Gebruik het al jaren, mijn mam had het, mijn oma had het. Een schoon, fris huis zonder chemische rotzooi!"

Klaassien

"Ik gebruik dit al jaren. Fris en ruikt lekker. Zowel de pot als de vloeibare groene zeep. Top spul!!!"

Marion

"Nog steeds een van de weinige TOP-initiatieven voor een schoon huis EN een schoon milieu!"

Fleur

Waar is Driehoek Groene Zeep te koop?

Bestel gemakkelijk online

Driehoek is ook online gemakkelijk te bestellen, bijvoorbeeld bij onderstaande winkels!

Zoek een winkel in de buurt

Koop je liever Driehoek bij je vertrouwde supermarkt? Zoek hier een winkel bij jou in de buurt!

Hulp nodig?

Waar kunnen we je nog meer mee helpen?